Danmark : )

Är i Danmark nu ska fira pappas 60 årsdag här imorgon.
Det är riktigt lyxigt på hotellet så har varit här en hel del  bl badat i bubbelpolen
sen körde vi in till city, åt pizzabuffe och körde runder.
Men nu tjatar Elinor o Mathilda att jag o Sofie ska följa med dem o bada i bubbelpolen igen så ska
göra det, lär bli riktigt myssigt : )

Ha det bra så hörs vi sen 


Smothie

Jag älskar Smothie
Det går skit snabbt på några få minuter med mixer, är inte onyttigt och så ljuvligt gott :D

Till ett stort glas: Ta 3 dl yoghurt och blanda sedan i valfria frukter ikväll tog jag banan o frösna jordgubbarNu är det tandborstning som väntar och sen sömn , godnatt


paka och andra måsten


Att göra (många måsten idag)
Städda rummet
Plugga körkortsteori

Leta upp SCN papper
Färga håret (blev aldrig av igår)
Färga ögonbryn (blev inte heller av)
Paka inför danmark resan imorgon
Pengarfix
  

Pakningslista
3 tshirt/linnen
2 par byxor
2 par underklädder
2 tjocktröjor
Klänning
Leggins
kofta
Bikini
Handduk
bankomatkort
legg
Mobil (ladda den)
Hygienartiklar
Smink
Plattång
Datorn o laddningssladd ;)
kudde
Körkortsteoriboken
Boken "Stjärna för en natt"

Tandställning igen :(

Idag var jag hos tandregleringen och fick tandställning igen både uppe och nere, hade ju det förrut men det blev inte så bra  så ska göra om alltihopa nu och sen göra en stor operation då de typ ska dela på hela käken :O
Det tog 2 timmar att fixa det idag så jävla jobbigt , när jag ligger där med bomullstussar, äcklig smak i munnen av nåt hon användt och en massa slangar så frågar hon om jag har det bra. Ursäkta men nej hur kan man ha det bra på det sättet? Men jag mummade nåt mm.

Sen kunde jag inte bita ihop alls så hon fick sätta på nåt på mina hörntänder så har fyra tänder som jag kan äta med bara och det är jätte svårt, fritidsbarnen tyckte det var rätt komisk när jag skulle äta macka på mellis fick ju dela den i jätte små bitar :PPraktik utan handledare :O


Hemma från praktiken nu asså visst där är trevligt o så men jag skulle ha 2 stycken handledare en i klassen och en på fritidset men de är nästan alltikd en annan lärare i klassen och även på fritidset har min handledaare varit bort ett par dagar nu.. Känns ju sådär lönt att jag är där egentligen när inte mina handledare är där.
Men får iallafall jätte mycket beröm från den andra läraren i klassen och det känns ju bra  iallafall. Får väll bara hoppas att  hon berättar att hon tycker att jag är bra för min handledare sen.

Ska färga håret idag (svart som vanligt) och även mörka ögonbrynen. Men först blir dett plugg , känns ju jätte skönt att våra lärare gav oss massor innan vi skulle ut på praktik.


Fondation ett måste

Hej, sitter här nu på morgonen innan praktiken o väntar på att mackorna ska bli färdiga i rosten.


Har ni någonting som ni måste fixa till i erat utseende innan ni kan gå ut ?
Jag har fondation , resten behöver jag inte ha.
Men fondation är ett måste.
De få folk som har sett mig utan fondution säger att jag har fin hy men fondution måste jag ta ändå.

Nej nu ska jag äta mina mackor o sen cykla till praktiken, jag hatar att cykla dit har blivit så satnas lat men kunde inte få skjuts hem sen o bussarna går så konstigt ska ju först åka buss från läreda till stan o sen ta en buss från stan o hem o de bussarna går samtidigt så får vänta massa i stan annars. Fan måste verkligen fixa körkort.

Jaja har bråttom nu så ha det bra hejdå

14 år till Salu

Jag är skit kass på att sova och har varit det de senste månaderna. Klockan är 2 nu och jag ska upp om två timmar men istället för att sova sitter jag o kollar böcker på en boksida.
Den bok som jag helst vill ha just nu är - 14 år till salu. Det finns inte i pocketformat än men skulle tydligen snart komma i poketformat vilket är bra eftersom den då blir billigare och lättare att ta med sig.

14 år till salu är helt enkelt den viktigaste bok som vi givit ut sedan starten 2001. Det är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen.

14 År Till Salu
Men nu ska jag läsa lite i boken som jag håller på att läsa nu "Stjärna för en natt"


Vem drömmer inte om att bli rockstjärna, glida omkring i boa och stilettklackar, dricka champagne medan alla kysser ens fötter. Bee fick den där hiten alla drömmer om. Ana, hennes mycket yngre, tanigare, blygare halvsyster solar sig i glansen.

Exotiska och spännande Bee sticker till London för att erövra världen. Men under årens lopp förlorar Ana och Bee kontakten.

När Bee plötsligt och mystiskt dör, 36 år gammal, kallas Ana till London för att ta hand hennes saker. Det går upp för henne att Bee fört ett liv som ingen, varken deras smått galna mamma, hon själv, vänner eller grannar hade en aning om.

Min 5åriga syster hälsar på er ;)HEJ JAG ÄR ELINOR
(Har hon skrivit själv med lite hjälp)

Hon ville att jag skulle skriva att hon åkte karusell på liseberg ;)

Tvivlar fast att jag egentligen vet

Jag försöker skriva om en grej och det går inte alls bra :( Kan inte få ut det jag vill ha sagt.

2008 var hans och mitt år vi gjorde en del kul saker som sweden rock m.m men för det mesta tjaffsade vi bara. Det var hela tiden jag som skulle bygga upp alltihopa efter att han sabbat det och sammtidigt skulle hjälpa han med sina tusen problem.
Därför lovade jag mig själv att 2009 skulle bli ett nytt år jag ville inte att min vardag skulle bestå av en massa tjaffs. Jag bestämde nämligen mig för att respektera mig sjäv så pass mycket att jag inte tänkte ägna mitt liv åt onödigt tjaffs.

Och visst oftast går det förstås bra och det känns skönt att slippa massa tjaffs, känns skönt att slippa ha en svartsjuk kille efter sig och det känns bra att slippa förhören efter att man varit ute med vännerna.

Men sen finns det  fåtal dagar även om dem inte är speciellt många,  då man undrar. Vad hade hänt om verkligen aldrig börjat tjaffsat o att  vi accepterat varandras olika sidor.
Idag såg jag en kille o tjej, ja det var ett kärlekspar  och ja det krylar av kärlekspar saken var bara det att killenn var så lik "han" (fast det var inte han) och jag tänkte tänk om det hade varit han och jag tänk vi kanske hade varit licka lyckliga som dem såg ut att vara. . . fast jag vet att det aldrig hade funkat. Det var ju trotsallt jag som aldrig ville ha dig och därför som vi aldrig blev tillsammans på riktigt. 

Det tråkigaste med killen är ju att han inte alls är samma person som han en gång var


Brukar inte lyssna på Sofijah men denna låten passar in rätt så bra. Fast missförstå inte det vi blev aldrig tillsammans på riktigt pgr av att jag inte ville, fast ibland kan man ju undra om man fattade rätt beslut? (även fast att man egentligen vet)


Lekfabriken

Bilderna är från början av Januari när Elinor o Mathilda var och lekte i lekfabriken i Helsingborg och sen blev det väla, det var en trevlig dag : )

__________________________________________

Hur gör ni för att hitta snygga bakgrunder??

Sex and the city o varm oboy : )

Måste erkänna att det inte blev spec mycket pluggande idag hade verkligen tänkt att jag skulle
tagit och pluggat massa men har gjort lite iallafall, imorgon får jag ta tag i det på riktigt.
Nu ska jag gå och göra varm oboy och kolla på sex and the city sen.
Hörde att det skulle komma en SATC film till vad tycker ni om det??
sen lär det bli sängen och läsa boken stjärna för en natt.Senare - Onöndig fakta
det blev inget sex and the city pappa hade fått för sig att han skulle kolla på 5an istället och har man 5an på i storarummet så kan man inte ha 3 på i mitt rum. Hur störigt är inte sånt? Längtar till man flyttar hemifrån och själv kan bestämma vilken kanal man ska se på. Det blir filmen "Picture this" istället hehe onödig fakta ;)

Hjälp mig, bestämma vilken discolek

Imorgon på praktiken kommer min lärare och barnen på fritidset som är
7-9 år ska ha disco och då ska jag hålla i en lek.
Tänkte be om eran hjälp om vilken lek jag ska leka med dem, har funderat på nån
av dem här under men har ni egna ideer så kom med dem ;) 

(det mest är kopierat från lekarkivets sida)


Charader
Det vet ni nog alla hur det går till men frågan är om det är för svårt för 7 åringar?

Limpo
Japp det vi ju alla vad det också är väl?

Fruktsallad

Sätt barnen på stolar i en ring. Ett barn står i mitten. Han pekar på var och en och säger en frukt. Om man bestämmer sig för äpple, päron och plommon, blir först en person äpple, nästa päron och den tredje plommon. Sedan börjar man om igen tills alla är en frukt, även den i mitten. För att vara säker på att alla minns vilken frukt de är, ber den i mitten alla "äpplen" resa sig osv. Om den i mitten sedan ropar äpplen ska alla "äpplen" byta plats med varandra. Den som blir utan stol hamnar i mitten och ropar ut en fruktsort nästa gång. Den i mitten kan även ropa "fruktsallad", då måste alla byta plats samtidigt.


Sjung på en bokstav!

Lekledaren ropar upp en bokstav, t.ex. B. Den som först

börjar sjunga på en refräng eller vers som börjar med

samma bokstav vinner.

Rumpdans

Alla dansar till musik, när ledaren stänger av musiken och det blir tyst skall alla sätta sig på golvet. Den som blev sist får ställa sig vid sidan av. Endast dans stående (ej hukande eller liknande), de som tjuvstartar, alltså är på väg att sätta sig innan det är tyst, är ute.


Hela havet stormar

En lek som kräver tillgång till musik. På golvet i gymnastiksalen läggs ett lagom antal rockringar så att lekens alla deltagare utan bekymmer kan få plats i någon. En person kan utses som tagare. När musiken spelar rör man sig fritt över golvet, när musiken slutar gäller det att hitta en ledig plats i någon rockring. Personen som tar kan föröka ta de som inte hittat plats.


Hela havet stormar, lite annorlunda

Precis som i vanliga hela havet stormar har man två led med stolar som står rygg mot rygg, en stol färre än vad det är deltagare i leken.
Precis som vanligt går deltagarna i cirkel runt stolarna när man spelar musik på en cd spelare, precis som vanligt ska alla sätta sig på en stol när musiken stannar.
Det är nu det blir annorlunda. Istället för att någon blir utslagen är alla hela tiden med i leken även om man blir utan egen stol, man tar endast bort en stol efter varje uppehåll! Målet är att alla ska få plats på allt färre antal stolar. Så det är bäst att se till att de sista stolarna är väldigt stabila!


Lappleken

Man behöver 20 st lappar, på lapparna skriver man t ex tumme + axel 5 poäng, nästa lapp kind + kind 3 poäng osv sedan viker man ihop alla lappar och lägger i en hög på golvet. Sedan får gästerna parvis ta upp en lapp itaget och läsa vad som står och sedan sätter de lappen emellan och strävar tillsammans att hålla kvar så många lappar som möjligt och när de tappat den första lappen, räknar man ihop poängsumman. Som ni förstår blir det många roliga och konstiga ställningar att skratta åt.


Grattis Annika : )

Grattis på föddelsedagen Annika, vi har inte så mycket kontakt längre men jag kommer aldrig glömma
alla minnena från högstadiet, då det var du, jag och Gina.  Du kommer alltid vara speciell : )


Fy skäms på mig!

Uch känner mig inte så kry idag, ont i huvudet o i halsen.
Kan ju bero lite på att jag inte sommnade förrän typ 3 o sen skulle upp  7
Fan dumma mig jag som skulle bli ordningsam och duktig av  mig.
Men får stanna hemma, ta o ät en frukost snart och sen ägna mig åt pluggandet.
Kan ju dock säga att varje gång man säger att man ska plugga så blir de inte så
men så är det väl för de flesta. Men idag måste jag verkligen göra det.

I helgen blir det Danmark där vi ska fira pappas 60 års dag ser fram emot det vi ska tydligen bo på ett lyxhotell i 2 nätter
med jakutzi, och sen ska vi antagligen gå på ströget ena dagen och shoppa och andra dagen
gå på tivoli : )
Det ända tråkiga med den helgen är att jag hade sett framemot att träffa Gina o Sandra som båda kommer hem den helgen, men sandra stannar ju sen så kan ju träffa henne senare och Gina skulle komma hem nångång i Febuari igen.
Men ändå tråkigt och så missar jag ju Sofies fest. Fan varför ska allt hända just den helgen när jag ska iväg?

Men ska äta frukost nu, tror det blir havregrynsgröt med banan om vi nu har några bannaner hemma.


Ett par timmar senare
 Okej måste  väl erkänna att det gick sådär med det där pluggandet men nu sitter jag iallafall här med det , nån som har något tips på musik som passar när man pluggar? Gärna någon lugn låt.

Jävla biograf :/


Klockan är halv 2 och jag sitter här framför datorn, fast jag ska upp klockan 7 inte alls bra :(
Jag hatar Hässleholm men jag trodde iallafall att vi hade en hyffsad biograf men tydligen inte
för varken Wallander, bröllopsduellen  eller i taket lyser stjärnorna ska gå på bio här.  

Jag vill verkligen gå på alla tre spec I taket lyser stjärnorna så blir väl till att åka in till Kristiandstad och kolla där.
Vilken tror ni är bäst?

_______________________________________________________________________________________


"Jenna är fjorton år och borde bara behöva oroa sig för brösten som aldrig växer, varför hon inte är lika populär som Ullis-Knullis och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att bli kär i henne, eller åtminstone upptäcka att hon finns. Men hemma hos Jenna finns en jobbig mormor och en älskad cancersjuk mamma. Och i Jennas ficka ligger en bortglömd dikt: Om du dör mamma, då tar jag livet av mig. Filmatisering av Johana Thydells succébok från 2003."

"Söndag

Söndag idag igen då, veckorna går verkligen super snabbt känns som
om allting bara flytter ihopa.

Men funderar på vad man ska fylla dena söndagen med för någonting?
Kanske ska dra ner o sola solarium slängde iväg ett sms till syrran om
hon ville följa med alltid trevligare ju. Känner mig lite lat för att cykla ner så
får se hur det blir med det.
Borde nog tyvärr ta o plugga lite med projektarbete eller körkortsteori, o övningsköra
borde jag med ta o göra.

Jag måste även komma på en utelek till imorgon och en dickolek tills på tisdag. Ska nämligen hålla
i det på praktiken.

Men nu är klockan 1 och det är dags att gå upp och fixa frukost o se till att göra nåt
vettigt istället för att ligga här och sega.Dagen i Dag

Dagen idag är en märklig dag
Den är Din

Dagen igår föll ur Dina händer
Den kan inte få något annat innehåll än Du redan gett den

Dagen i morgon har Du inte fått något löfte om

Men dagen idag har Du, det är det enda Du kan vara säker på
Den kan Du fylla med vad Du vill
Använd Dig av det

Idag kan Du glädja en människa
Idag kan Du hjälpa en annan
Idag kan Du leva så, att kanske en annan ikväll kan tacka Dig för att Du finns till

Dagen idag är en betydelsefull dag
Den är Din.

Att bry sig om andra

Jag har hört att en del tycker det är lite konstigt att
läsa om andra tragedier /sorger. Man har nog
med sina egna har folk sagt till mig men det
tycker jag bara låter egoistiskt faktiskt.
Även jag har egna problem förstås trotsts det tycker
jag det är viktigt att kunna försöka sätta sig in i andras
tragedier. Även om man inte känner personen som
det handlar om.

Jag älskar tex boken Gömda (hela serien är ite så bra) och inte som andra döttrar,
det är två av mina favoritböcker.

Idag hittade jag en stark blogg som en mamma hade skrivit om sorgen efter sin 
14åriga dotters självmord.  http://ludmilla.se
Tydligen så hade hon sagt att hennes dotter inte fick cykla till en konsert men
 buppersonalen hade tillåtet henne att göra det ändå o efter konseren så hade
hon cyklat o ställt sig framför tåget. Men tjejen verkade enligt bloggen ha haft allt, 
men så är det nog ofta utifrån så ser allting så bra men inombords så är allt ett rent
helvete. Känner igen mig själv  i det iallafall. 

Bara ett litet kort meddelande :P

Har fått platta i käcken som de kallar det för ska ju få tandställning, fast min tandläkare ska slta o det vet inte vad som ska hända med mig.
Sitter och dricker Smoothi med Elinor (min 5 åriga syster som är så älskvärd såå) ser på robotts filmen och mysser


Sen blir det fest ikväll : )

Hoppas ni får en trevlig helg


Jag saknar erSaknar min favvotjejer Sandra och Ginis. De har båda två varit iväg i typr runt en månad , gina har nog varikt iväg i 1½ nu faktiskt. Sandra har varit i Thailand och göttat sig och Gina i Tyskland på utbildning.
Livet är inte lika roligt utan er.   Tycker ni kan komma hem nu för jag saknar ju er <3
      _________________________________________________________________________________

Vill bara säga att klart jag kan unna mig en tårtbit men hade tänkt att det kunde bli på helgerna för det mesta  hehe :P Var faktiskt lite ironisk med tårtbiten för den var ju liten. Men samtidigt kan man inte säga att det bara är en liten grej för då blir det bara mer o mer.  
Nu kollar jag på rockbjörnen , ska även plugga lite körkortsteori tänkte börja göra det för länge sedan egentligen, jaja bättre sen än aldrig  eller håller ni inte med?


Invigning av läredaskolansgymnastiksal

Sitter här och äter yoghurt med äpplebitar i rätt gott : ) känns bra att jag har börjat ätit nyttigare men jag råkade synda idag en tårtbit kom på det efter att ha ätit den :(

Det var invigning i Läredaskolans (skolan där jag praktiserar) gymnastiksal, det var elever där som sjöng, dansade och gjorde gymnastikkonster, rätt trevligt faktiskt : ) Sen bjöds det på  tårta.

Ett rockband sjöng denna låten och den är ju rätt braThis ain't a song for the broken-hearted
No silent prayer for the faith-departed
I ain't gonna be just a face in the crowd
You're gonna hear my voice
When I shout it out loud

It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive
(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just wanna live while I'm alive
It's my life

This is for the ones who stood their ground
For Tommy and Gina who never backed down
Tomorrow's getting harder make no mistake
Luck ain't even lucky
Got to make your own breaks

It's my life
And it's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive
(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just want to live while I'm alive
'Cause it's my life

Better stand tall when they're calling you out
Don't bend, don't break, baby, don't back down
Ska till Elinors gymnastik nu hon tjattade så mycket att det blev svårt att säga nej :P

.

I min gammla blogg skrev jag jätte sällan, men nu har jag fått helt sinne och  vill skriva hela tiden :O

Ikväll har jag pluggat körskolsteori vill verkligen bli av med det snart nångång vorre ju så fantastiskt skönt att ha körkort. Kanske ska spara de pengarna jag snart får av csn till en bil.
Det är bara jobbigt att man har så mycket i skolan mest då projektarbetet så att pluggar man körkortet får man ångest över att inte projektarbetet ska hinnas klart i tid, men okej är ett bra tag kvar tills dess som tur är.

Nu ska jag iallafall ta mig en duch och sen kolla på de två sista avsnitten av OC uch vill ju verkligen inte att det ska ta slut och jag tror faktikst att mina vänner har förståt att jag absolut inte vill det för har ju nämnt det några gånger :P Har god lust att se om på de 4 boxarna sen på direkten igen hehe. Men får väl ta och försöka hitta en annan serie, men det lär bli svårt att mäta sig med OC.


Sennare
Har precis varit o duchat o satte på OC skivan då känner jag mig inte redo,
för att se de 2 sista avsnitten. Vaddå vorre det inte bättre om jag gjorde det när jag jag hade ett städat rum istället och åt på nåt gott? Tänk att aldrig mer kunna se några avsnitt sen som man inte sett innan? Tänk att få se ett slut på det hela?
Fy fan tänk att det verkligen kommer ta slut. Jag vill inte att det ska ta slut. Jag vill att det ska fortsätta för alltid. Fan vad löjlig jag är men det kan inte hjälpas. 


Hemma bio hos Andy igår

Andy har skaffat hemmabioanläggning så han bjöd hem mig och kim till honom för att se på film : ) Jävla najs ljud asså . Såg min första actionfilm har alltid klagat på det innan men okej det var väl lite bättre än vad jag hade trott men  bara ytterst lite. Andy sa att jag skull börja se actionfilmer med han o Kim oftare så de kunde lära mig vad som var bra i actionfilmer m.m.  Såg även en icke actionfilm för min skull. 

Sen när jag skulle moppa mig hem så blev jag först rädd för en konstig gubbe och sen fortsatte min mörkräddsla o moppeden hade stannat o jag står där helt livrädd så fick fan ringa mamma o be henne komma , så hon kom o hade bensin med sig , måste fan göra något åt min mörkräddsla
 

Jag gillar dock min praktik, tro inget annat

Måste klaga lite för känns lite kast att jag ska vara ute på praktik nu och i 1klassen är bara min handledare där varannan dag. Alltså är jag egentligen där hälften av tiden utan att hon bedömmer mig vad jag kan  och inte kan och jag kan ju inte hålla i saker när inte hon är där. Tycker det är dumt.
Men iallafall så säger den andra läraren som är där när inte min handledare är där att jag är jätte duktigt och börjar prata om allt det braiga som jag gör så det känns ju jätte bra men sammtidigt vad spelar det för roll när det inte blir bedömt?
Får väl verkligen hoppas att de snackar med varandra sen när min handledare ska bedömma mig.

Men samtidigt tycker jag inte om den här andra läraren egentligen hon kallar barnen för sina hjärtan, änglar och för hennes ungar när hon bara varit där i typ en vecka. Och det är licksom inte bara en gång hon kallar dem för det utan HELA TIDEN och det är verkligen skit störigt :O Sen är hon väldigt hård mot dem visst det är bra att de lär sig uppföra sig i skolan men hon kan inte begära hur mycket som helst av dem tycker jag, de ska ju inte börja ogilla skolan. Och hon har inget tålamod med barnen heller eller ibland har hon ju. Men nu ska jag inte bara klaga även hon har ju sina bra sidor : )

Och jag vet själv inte om jag har tålamod för en skolklass iallafall inte för 1 årskursen. Att förklara gång på gång hur mycket 7 (plus) 4 blir, att försöka få dem att skriva bokstäverna på rätt sätt, att vänta i flera minuter för att de ska läsa ett ord, att säga åt barnen flera ggr att vara tysta o.s.v ursäkta men ibland är det omöjligt att ha det tålamodet.

Höll i 2 lekar idag på fritidset Under hökens vingar och tåget är försenat, det gick rätt bra fast ska vara nogrannare med reglerna nästa gång, men eftersom förra gången jag skulle leka med barn gick uselt så kändes det bra. Det var på en småbarns avdelning på ett dagis och man skulle gömma ett barn under en filt medans de andra skulle blunda sen skulle de andra gissa vem som saknades. Problemet var bara att barnen tjuvtittade hela tiden men de tyckte det var jätte skoj och det är ju det som är huvudsaken : )

Barnasinnet är absolut kvar

Jag fick en kommentar om att jag inte skulle bli vuxen utan behålla barnasinnet kvar och barnasinnet är något som jag alltid tänker ha kvar för hur kul skulle livet varit om man inte hade det kvar. Jag var tex på bussfabriken med elinor o en kompis till henne och deras mammor för några veckor sedan o kan bara säga att det var hur kul som helst att åka ruchbannorna och ligga i bollhavet. Sen när man är ute med kompisarna så är det ju också kul att leka runder. 
Men samtidigt man kan inte sköta livet som jag har gjort,  man kan inte skit i studierna, körkortet, ekonomi och att fixa sig ett bra liv. Jag tänker ta tag i det på det sättet tänker jag bli vuxen att kunna bära ansvaret för mitt eget liv. Men jag tänker aldrig göra mig av med barnasinnet, det kan ni lita på : )

Praktik : )

Just nu praktiserar jag på Läredaskolan både i årskurs 1 och på fritid, det är mycket trevligt.
Och är det någon som har någon bra ide på en lek, aktivitet, pyssel eller något annat som man kan hålla i så får ni hemskt gärna ge mig tips  :)


På väg mot vuxenlivet

När man var liten så var allt så mycket enklare det var inte man själv som bärde det stora ansvaret utan föräldrana.
Kom man inte i tid på dagis eller förskolan så var det inte bara ens eget fel utan föräldranas, blev man tjock av att äta för mycket och hälsan inte skötes så var det inte ens eget  fel utan föräldrnas, om man inte hade gjort sin läxa så var det inte heller bara ens eget fel utan föräldranas o vilka var det som skulle se till att man fick ett bra liv? Jo, föräldrana. 

 Men nu har tiden gått  och jag är på väg mot vuxenvärlden, många säger att man är vuxen när man är 20 år, själv vet jag inte riktigt om jag kan hålla med om det man blir ju inte vuxen atumatiskt för att man fyller 20 år. Det är ett betende ingen ålder. Men nu var det inte det jag skulle skriva om. Iallafall så är jag påväg mot vuxenvärlden och samtidigt som det  är kul på många sätt så finns det en hel del jobbiga saker, nu är det inte alls någons annans ansvar att se till att mitt liv blir bra och att jag fixar allt som ekonomi, körkortet, plugget, hälsan m.m är nu enbart mitt egna ansvar.
Det är ett jävla stort och tungt ansvar men som  måste fixas men det är mitt liv och jag som ska fixa det och det räcker inte att föräldrar tjattar m.m.


Självklart har man under hela livet fått vänja sig vid att ta mer o mer ansvar, det tragiska är bara att jag ofta inte har mått riktigt bra och varit för lat för att ta ansvar och ta tag i saker därför är man nu 2år bak med allting gymnasie och körkortet är inte fixat än. Sen kommer allt det andra ansvaret som livet innebär när man är 20 år och nästan vuxen.

Mitt bättre och nyttigare liv

Den senaste tiden har jag inte varit på topp och jag har inte haft energi till saker  som att ta hand om mig själv och andra saker som jag egentligen borde ha gjort därför tänker jag ändra på det, för man kan inte bara klaga utan man måste göra något åt saken också.

Jag ska verkligen försöka, ska börja ett bättre och nyttigare liv ska göra upp en lista över alla saker som ska bli bättre tex: mat, träning, vara i skolan, ekenomi jag ska veta vart mina pengar tar vägen och betalla räkningar i tid, sova tidigare om kvällarna,  fixa körkortet m.m Jag ska även börja ta vara på livet, jag ska verkligen försöka se till så att allt blir som jag vill ha det. Leva livet istället för att drömma det..


Det hela började idag har ätit nyttigare frukosten som brukar bestå av varma mackor bestod idag av havregrynsgröt med mosad banan, bananbitar o kanel och en fullkornsmacka med mjukost (kunde ju ha valt ett annat pålägg dock) Men det kändes iallafall som mycket nyttigare och även godare.
Sen på eftermiddagen när resten av familjen fikade med glass och semlor så åt jag yoghurt med äpplen i, och nu på kvällen så har min syster Sofie och hennes pojkvän Mattias gjort kladdkaksmuffins älskar verkliget det och de tvingade i mig en nästan de gick in och satte den på min säng där jag satt med datorn. Men har nog gått lång tid nu och jag har inte rört den :)

Däremot så gick det inte alls lika bra med pluggandet skulle plugga samhäll och körkorsteori men gick inte alls lika bra som jag hade hoppats på. Istället råkade jag komma in på lite fel internetsidor och sen ringde min skrutt Gina och tjabbade i nästan två timmar. Hon är i Tyskland just nu och går ambulansutbildning, glad för din skull att du följer dina drömmar men jag saknar dig.

Övningskörde förresten också vilket jag ska försöka göra varannan dag men  helst varje men vet ju att tiden inte räcker till varken för mig eller pappa. Att övningsköra idag gick hyffsat bra, målet är att ha fixat körkortet till påsk alltså i april får se hur det går, men ska iallafall ha det till i sommar 


Men att sova tidigt ikväll är det nog redan försent för får bli klockan 1 för klockan är snart 12 och måste gå och ducha först och tänkte se på Gossip Girls första avsnitt sedan.

Ska försöka hålla det som gick bra idag som maten och bli bättre på de saker som inte gick lika bra.
Ska ducha nu men vi hörs : )


Välkommen till min blogg : )

Vad ska man skriva i första blogginlägget egentligen?
Ska man  göra en lång presentation av sig själv?
Ska man fylla i någon slags lista då man presenterar sig sj?
Ska man bara börja blogga om nåt annat ?


Ja det är kanske inte det lättaste så ok jag får väl säga lite om mig själv

Emma är då mitt namn och jag bor i skåne närmare bestämt Hässleholm med min familj, mamma,pappa, och småsystrana Sofie och Elinor. Går barn och fritidsprogrammet vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden kanske hjälpa barn och ungdomar som har psykiska problem, får se vad det blir. På min fritid umgås jag med mina vänner, festar och ser film.  Ja det får räcka så länge


Tänkte jag skulle ta och plugga körskolsteori nu så hamnar jag här istället så typsiskt måste sätta igång med det nu men vi hörs : )